World Cup Infamy: de 5 spelarna skickade ut i VM-finalen

prata om infamy.

få klubbar i världsfotboll är lika exklusiva som den där medlemskortet är rött och ursprungligen presenterades vid en VM-Final.

endast fem spelare har kastats ut från det största evenemanget i sport sedan 1930-alla skickade från 1990 och framåt.

inte överraskande, vid bara ett tillfälle fortsatte Den utstötta spelaren att lyfta VM efter hans avgång från matchen.

så, utan vidare, Låt oss ta en titt på den mest ökända kvintetten i fotbollshistoria.

The New York Times beskrev VM-finalen 1990 som ett stycke ”kontroversiellt konstverk” och ”världsomspännande fulhet.”

domaren Edgardo Codesal blinkade fyra gula kort under matchen mellan Västtyskland och Argentina, och i den 65: e minuten, med spelet fortfarande poänglöst, hade VM-finalen sin första utvisning.

spelaren i fråga var Independiente försvarare Pedro Monzon, som bara hade introducerats vid omstart i stället för Oscar Ruggeri.

men efter att ha hackat ner Jurgen Klinsmann på vänster sida av planen visades Monzon ett rakt rött kort – hans utseende i matchen varade bara 20 minuter.

i den 85: e minuten gjorde Andreas Brehme mål från platsen och tyskarna hade sin tredje VM-triumf.

Gustavo Dezotti, 1990

mindre än två minuter efter Brehmes straff reducerades Argentina till nio män när Gustavo Dezotti gick med i lagkamraten Monzon för ett tidigt bad.

när det gäller röda kort går, då Cremonese framåt var så dum som de kommer.

frustrerad över att ha medgett ett sent mål som skulle visa sig vara vinnaren, laddade Dezotti in i Jurgen Kohler nära hörnflaggan, och Codesal fattade det uppenbara beslutet att visa honom en andra gul—hans första har tjänats bara fem minuter efter kickoff.

Marcel Desailly, 1998

VM-finalen 1998 förblir implanterad i våra sinnen för många saker: en dyster Brasilien-prestation och Ronaldos mentala tillstånd; Zidanes dubbla.

en som ofta slätas över är dock det röda kortet som visas för Marcel Desailly i 68: e minuten—bara 20 minuter efter att han hade gått in i domaren sa Belqolas bok för första gången för avvikelse.

bara ögonblick före hans utstötning hade försvararen gjort ett viktigt godkännande på Bebetos ansträngning med Frankrikes målvakt Fabien Barthez ur position. Men åtta minuter senare var hans sida en man nere efter att han förde Cafu till marken.

ändå förblev Brasilien oförmögen att få fotfäste i matchen. Frankrike, som ledde 2-0 vid den tiden tack vare ett par Zidane-mål, satte sista handen på sin seger i tredje minuten av andra halvlekens stopptid genom Emmanuel Petit.

Zinedine Zidane, 2006

en av de mest ökända ögonblicken i världsfotbollshistoria inträffade i VM-finalen 2006 när Zinedine Zidane utfärdades ett rakt rött kort för hans huvud-rumpa till Marco Materazzi-bröstet.

Zidane, Frankrikes kapten, och Materazzi, Italiens försvarare, verkade ha sina öden sammanflätade under hela tävlingen i Berlin. Zidane öppnade poängen bara sju minuter efter att Materazzi hade medgett en straff.

men bara 12 minuter senare var Italien tillbaka på nivå tack vare sin kontroversiella Inter Milan-försvarare, som hade gått förbi Fabien Barthez efter Andrea Pirlos hörn.

det var alla poäng som matchen skulle se från Öppet spel. Halvvägs genom den första perioden av extra tid Zidane, uppenbarligen provocerad av Materazzi, stannade i sina spår och head-butted hans motståndare, tvingar domaren Horacio Elizondo att presentera ett rött kort.

Italien fortsatte naturligtvis att vinna VM på straff, och den pensionerade Zidane spelade aldrig en annan fotbollsmatch.

John Heitinga, 2010

den 159: E uppsägningen i VM-historien inträffade under den första perioden av extra tid i 2010-finalen mellan Nederländerna och Spanien i Sydafrika.

om 1990—finalen var den mest onda turneringen någonsin sett, var 2010-matchen en nära andra domare Howard Webb presenterade 14 gula kort, varav två visades för försvararen John Heitinga.

i sanning borde Nigel de Jong ha utfärdat sina marschorder i den 28: e minuten när han attackerade Xabi Alonso med en karatespark, men i ett försök att bevara tillfället tillät Webb Holländaren att komma undan med en gul, även om matchen knappast förbättrades som ett resultat.

Heitinga, som ursprungligen hade bokats bara blyg av timmärket, kastades slutligen ut i den 109: e minuten efter att ha dragit ner Andres Iniesta. Bara sju minuter senare var det Iniesta poäng för att leverera La Roja sin första VM.