VM Infamy: de 5 spillere sendt ud i VM finaler

Tal om infamy.

få klubber i verdensfodbold er lige så Eksklusive som den, hvor medlemskortet er rødt og oprindeligt præsenteret ved en Verdensmesterskabsfinale.

kun fem spillere er blevet skubbet ud af den største begivenhed inden for sport siden 1930—alle sendt fra 1990 og fremefter.

ikke overraskende fortsatte den udkastede spiller ved kun en lejlighed med at løfte verdensmesterskabet efter hans afgang fra kampen.

så lad os uden videre se på den mest berygtede kvintet i fodboldhistorien.

i 1990 beskrev Times VM-finalen som et stykke “kontroversielt kunstværk” og ” verdensomspændende grimhed.”

dommer Edgardo Codesal blinkede fire gule kort i løbet af kampen mellem Vesttyskland og Argentina, og i det 65.minut, hvor spillet stadig var resultatløst, havde Verdensmesterskabsfinalen sin første udsendelse.

den pågældende spiller var Independiente forsvarer Pedro Monson, der kun var blevet introduceret ved genstart i stedet for Oscar Ruggeri.

men efter at have hacket Jurgen Klinsmann på venstre side af banen, fik han vist et lige rødt kort-hans optræden i kampen varede kun 20 minutter.

i det 85.minut scorede Andreas Brehme fra stedet, og tyskerne havde deres tredje verdensmesterskab triumf.

Gustavo Desotti, 1990

mindre end to minutter efter brehmes straf blev Argentina reduceret til ni mænd, da Gustavo Desotti sluttede sig til holdkammerat Monson til et tidligt bad.

så vidt røde kort går, var den daværende Cremonese fremad lige så dum som de kommer.

frustreret over at have indrømmet et sent mål, der skulle vise sig at være vinderen, anklagede Desotti Jurgen Kohler nær hjørneflagget, og Codesal tog den åbenlyse beslutning om at vise ham en anden gul—hans første blev optjent kun fem minutter efter kickoff.

Marcel Desailly, 1998

VM-finalen i 1998 forbliver implanteret i vores sind for mange ting: en dyster Brasilien-præstation og Ronaldo ‘ s mentale tilstand.

et, der ofte glanses over, er imidlertid Det røde kort, der vises til Marcel Desailly i det 68.minut—kun 20 minutter efter at han var gået ind i dommeren sagde Belcolas bog for første gang for uenighed.

kun øjeblikke før hans udkastning havde forsvareren gjort en vigtig godkendelse af Bebetos indsats med Frankrigs målmand Fabien Barthes ude af position. Men otte minutter senere var hans side en Mand nede, efter at han bragte Cafu til jorden.

ikke desto mindre forblev Brasilien ude af stand til at få fodfæste i kampen. Frankrig, der førte 2-0 på det tidspunkt takket være et par mål, satte sidste hånd på deres sejr i tredje minut af Anden halvleg stoptid gennem Emmanuel Petit.

, 2006

et af de mest berygtede øjeblikke i verdens fodboldhistorie fandt sted i 2006 Verdensmesterskabsfinale da han blev udstedt et lige rødt kort til hans hoved-røv til brystet af Marco Materassi.

Sidane, Frankrigs kaptajn, og Matassi, den italienske forsvarer, syntes at have deres skæbne sammenflettet gennem hele konkurrencen i Berlin. Han åbnede scoringen kun syv minutter efter, at han havde indrømmet en straf.

men kun 12 minutter senere var Italien tilbage på niveau takket være deres kontroversielle Inter Milan-forsvarer, der var på vej forbi Fabien Barthes efter Andrea Pirlos hjørne.

det var alt, hvad kampen ville se fra åbent spil. Midtvejs i den første periode med ekstra tid stoppede han i sine spor og head-butted sin modstander og tvang dommer Horacio Elisondo til at præsentere et rødt kort.

Italien fortsatte selvfølgelig med at vinde verdensmesterskabet på straffe, og den pensionerende Sidane spillede aldrig en anden fodboldkamp.

John Heitinga, 2010

den 159.afskedigelse i verdensmesterskabets historie fandt sted i den første periode med ekstra tid i 2010-finalen mellem Holland og Spanien i Sydafrika.

hvis Finalen i 1990 var den mest ondskabsfulde, turneringen nogensinde havde set, var kampen i 2010 en tæt anden dommer, der præsenterede 14 gule kort, hvoraf to blev vist til forsvareren John Heitinga.

i virkeligheden skulle Nigel de Jong have fået sine marchordrer i det 28.minut, da han angreb Alonso med et karatespark, men i et forsøg på at bevare lejligheden tillod han hollænderen at slippe af sted med en gul, selvom kampen næppe forbedrede sig som et resultat.

Heitinga, der oprindeligt var blevet booket bare genert af timemærket, blev endelig skubbet ud i det 109.minut efter at have trukket Andres Iniesta ned. Bare syv minutter senere scorede Iniesta for at levere La Roja deres første verdensmesterskab.