Kobe Bryant ringar

Kobe Bryant är en av de största basketspelarna som har prytt NBA. Han tillbringade hela sin professionella basketkarriär med att spela för Los Angeles Lakers och hjälpte dem att vinna 5 mästerskap under den körningen.

för de flesta var Bryant det perfekta exemplet på när hårt arbete möter gudgiven talang. Hans känsla på banan och hans persona utanför banan blev större än basket. Känd för sin obevekliga strävan efter storhet och en oförsonlig känsla av perfektion var han en mästare på sitt hantverk. Han hade alla möjliga vapen i sin arsenal, på båda sidor av domstolen.

när Kobe kom in i ligan var han inte en bra skytt men inom några år blev han en mördare med bollen i handen. Han är en 18-time All-Star, 14-time all-NBA, 12-time all-defense och en 5-time NBA-mästare för att lista några av hans många häpnadsväckande prestationer i basket.

hur många ringar har Kobe Bryant?

NBA championship ring är ett pris från NBA som delas ut till laget som vinner finalen. Kobe Bryant har vunnit totalt 5 ringar på 20 säsonger i NBA.

vilka år vann Kobe Bryant sina ringar?

kobe bryant championship

2000-02: den berömda Los Angeles Lakers 3-torv började när Phil Jackson tog över som huvudtränare. Kobe var i sin prime dominerar ligan från shooting guard position.

med Shaquille O ’ Neal som lagets ledande stjärna fortsatte de att vinna 3 på varandra följande ringar. Denna körning anses vara ett av de mest dominerande mästerskapen i NBA-historien. I sin första mästerskapskörning vann de 67 matcher under ordinarie säsong som är lika med den 5: e mest i NBA-historien. De ångrullade sedan alla i slutspelet för att nå finalen för att möta mot Portland Trail Blazers. Även om Shaq var ledare för franchisen var Kobe super clutch i Match 4 i finalen. Han gjorde 22 poäng i andra halvlek och ledde laget till en ot-seger efter att O ’ Neal hade sovit ur spelet. Bryant konverterade det sista skottet i spelet för att sätta Los Angeles Lakers framåt med 120-118. Med en 116-111 Game 6-seger vann Los Angeles Lakers sitt första mästerskap sedan 1988.

den 2: a mästerskapskörningen var ännu mer dominerande när Lakers gick 16-1 i slutspelet. Den enda matchen de förlorade var i finalen till Philadelphia 76ers. Kobe Bryant spelade tunga minuter och spelade in en statlinje på 29,4 poäng, 7,3 Returer och 6.1 assist per match. Han slutade så småningom med att göra All-NBA Second Team och all-NBA Defensive Team för andra året i rad.

efter 2: a mästerskapet skulle vägen till finalen visa sig vara mycket svårare än den historiska körningen föregående år.

Lakers svepte Portland Trail Blazers och besegrade San Antonio Spurs 4-1 i de två första omgångarna av slutspelet. I konferensfinalen hade de 2-timmars försvarande mästarna inte hemma-domstolsfördel mot Sacramento Kings. Serien skulle sträcka sig till sju matcher, första gången detta hade hänt med Los Angeles Lakers sedan 2000 Western Conference Finals.

Kobe Bryant och besättningen lyckades dock slå sina divisionsrivaler och bekräfta sin plats i den tredje NBA-finalen i rad. I finalen det året mot New Jersey Nets, Bryant var i genomsnitt 26,8 poäng på 51,4% skytte med 5,8 Returer och 5,3 assist per match. När allt var sagt och gjort slutade han med en fjärdedel av sitt lags poäng från den efter säsongen. Vid 23 års ålder blev Kobe Bryant den yngsta spelaren som vann tre mästerskap.

2009-10: efter att ha förlorat mot Boston Celtics förra säsongen hade Los Angeles Lakers ett chip på axeln. Kobe Bryant kom tillbaka extremt motiverad och ledde sitt lag till en 65-17 ordinarie säsongsrekord. Med All-Star Pau Gasol som sin löpande kompis slog de Utah Jazz och Houston Rockets i de två första omgångarna och tog sedan ut Denver Nuggets i konferensfinalen. I finalen ledde Dwight Howard Orlando Magic att stå i vägen, som de så småningom slog i 5 matcher. Kobe vann sin 4: e ring och sin första utan Shaq. Han blev den första spelaren sedan Jerry West i 1969 NBA-finaler till i genomsnitt minst 32,4 poäng och 7,4 assist för en finalserie. Han blev också den första Sedan Michael Jordan till i genomsnitt 30 poäng, 5 Returer och 5 assist för ett titelvinnande lag i finalen.

2009 – för 2: a gången i sin karriär gjorde Kobe Bryant det till NBA-finalen 3 år i rad. Under loppet till finalen slog Los Angeles Lakers Oklahoma City Thunder, Denver Nuggets och Phoenix Suns. Det var dags för hämnd för Kobe Bryant, när han tog ut Boston Celtics i 6 matcher för att säkra sin 5: e NBA-Mästerskapsring.

hur många ringar har Kobe Bryant utan Shaq?

Kobe vann två rygg mot rygg mästerskap med Pau Gasol som Sin 2: a stjärna på laget tillbaka i 2009 och 2010.

hur många ringar vann Kobe med Shaq?

Kobe slutförde en 3-torv med Shaq mellan 2000-2002. Han har totalt 3 ringar med sig.

Kobe Bryant ringar bild

hur många ringar har Kobe vs Michael Jordan och Lebron James?

Kobe vann totalt 5 mästerskap, medan MJ vann 6 under hela sin karriär. LeBron James har vunnit 4 ringar hittills i sin karriär.