Hoe Lang Duurt Een Volleybalwedstrijd? – Beter in Volleybal

Volleybal is een intensieve sport die veel hardlopen en springen vereist. Als u geïnteresseerd bent in het oppakken van de sport bent, overwegen uw niveau van atletiek en kies een volleybal competitie die de juiste pasvorm voor u. Competitief volleybal vereist veel uithoudingsvermogen, dus overweeg of je klaar bent voor de uitdaging voordat je je inzet.

een typische volleybalwedstrijd die gespeeld wordt voor de beste 2-van-3 sets duurt meestal tussen de 60 en 90 minuten, hoewel er geen tijdslimiet is in een volleybalwedstrijd. Elke set kan ongeveer 20-30 minuten duren. Een Rally Point systeem wordt gebruikt in het spel, en welk team wint 25 punten wint de set, zolang ze leiden door 2 punten.

de rest van dit artikel zal de speelduur van een volleybalspel en het scoringssysteem bespreken. In de meeste sporten hebben de spelers een bepaalde tijd om zoveel mogelijk punten te scoren. In volleybal gaat het spel door tot de spelers een bepaald aantal punten scoren.

Hoe lang duurt een volleybalwedstrijd?

een volleybalspel duurt meestal tussen 60 en 90 minuten, waarbij 3 sets worden gespeeld. Er is geen tijdslimiet voor elke set, dus spelers kunnen zo lang spelen als ze willen. Verwacht langere sets als concurrerende, high-level spelers spelen.

competitieve teams produceren langere rally ‘ s.

een typisch volleybal spel wordt gespeeld in de beste 2-van-3 sets. Echter, sommige games, competities, of toernooien oproep voor het winnende team om de beste 3-van-5 sets te winnen. Nogmaals, de exacte duur van het spel kan variëren, afhankelijk van hoe lang het duurt voor de spelers om genoeg punten te scoren om het spel te winnen.

beste 2-van-3 vs. beste 3-van-5

een volleybal spel kan gespeeld worden volgens twee verschillende set regels:

• 2-of-3 sets
  • 3-of-5 sets

de 2-of-3 sets-regel betekent dat een volleybalteam het spel wint wanneer het 2 van de 3 sets wint, terwijl een 3-of-5 sets-regel betekent dat een volleybalteam wint wanneer het 3 van de 5 sets wint.

elk team moet het grootste deel van de sets winnen om zich als winnaar te kwalificeren. Dat betekent dat een team een paar sets kan winnen, maar toch de Algemene wedstrijd verliest. Als één team genoeg sets wint, worden de resterende sets weggegooid omdat ze de wedstrijd al hebben gewonnen.

om meer te lezen over de details over hoeveel sets je nodig hebt om te winnen in verschillende situaties, bezoek dit bericht.

hoeveel minuten in een volleybalwedstrijd?

een typische Volleybalset duurt ongeveer 20-30 minuten. Een spel van 3 set speelt duurt meestal tussen 60 en 90 minuten, afhankelijk van hoe goed de spelers zijn tegen elkaar. Een spel dat de beste 3-of-5 sets speelt, kan daarentegen wel 150 minuten (2 ½ uur) duren.

beste 2-van-3 sets zijn gebruikelijk onder spelers onder de middelbare school, terwijl de beste 3-van-5 sets zijn gebruikelijk onder varsity high school of oudere spelers. Het aantal punten in de set beïnvloedt de duur van de set. Bijvoorbeeld, als de set 25 punten heeft, kunnen de spelers 20-30 minuten duren, terwijl een tie-breaker set die gespeeld wordt op 15 punten, vaak veel korter is.

volleybalwedstrijden duren echter niet per se langer dan 15 minuten. Een goed voorbeeld hiervan is een volleybalwedstrijd tussen Algerije en Servië in 2015. Servië versloeg zijn tegenstanders in minder dan 10 minuten!

soms moet een volleybalwedstrijd worden ingekort tot minder dan 60 minuten. Wedstrijden zoals deze zijn meestal tijdens toernooien, in pool spelen.

het spelen van een Best of 2 wedstrijd

Teams zullen slechts 2 sets Spelen, ongeacht wie er wint. Toernooien soms gaan door deze regel als ruimte of tijd is een zorg, zodat ze een groot aantal teams kunnen beheren en houden iedereen op een voorspelbaar schema. Dit wordt meestal alleen gebruikt tijdens het pool spelen in de vroege rondes van een toernooi.

de twee teams kunnen tegen elkaar spelen voor slechts twee sets — genaamd best van de 2. Ongeacht wie er wint, de teams zullen twee sets Spelen, en hun scores zullen later worden ingediend en beoordeeld.

het is van cruciaal belang dat teams zoveel punten scoren als ze kunnen in deze spellen, omdat hun totale aantal gewonnen sets en gescoorde algemene punten zullen worden gebruikt om ze te rangschikken voor bracket spelen.

het team met de hoogste score wint de wedstrijd. Bijvoorbeeld, als team a 26 scoort in de eerste set, maar slechts 21 scoort in de tweede set, heeft team A 47 punten. Als team B 24 scoort in de eerste set, maar 25 scoort in de tweede set, heeft team B een algemene score van 49, wat betekent dat team B de winnaar is.

hoeveel Sets in een volleybalwedstrijd?

een volleybalspel heeft meestal drie sets, hoewel sommige spellen vijf sets vereisen. Verschillende wedstrijden hebben verschillende regels. Junior varsity volleybal spelen hebben meestal drie sets per spel, terwijl reguliere-seizoen varsity games hebben vijf sets.

echter, sommige Junior Varsity volleybal wedstrijden spelen tot 3-van-5 sets in hun laatste wedstrijden. Beachvolleybal wordt gespeeld in de beste drie sets – 21 punten voor de eerste en tweede set en 15 punten voor de tie-breaker set. Hieronder is een lijst van de meest voorkomende aantal sets voor verschillende volleybal niveaus:

2-van-3 Sets 3-van-5-Sets
op de Middelbare school Varsity
Junior varsity College
International beach International indoor
Meest voorkomende standaarden

Wanneer twee teams tegen elkaar, beide zijn ze strijden voor rally ‘ s. Een rally verwijst naar de tijd tussen een serve en het einde van het spel; beide teams moeten ervoor zorgen dat hun tegenstanders de bal verliezen. Wanneer een team wint een rally, het krijgt het punt.

sommige rally ‘ s zijn kort, terwijl andere lang zijn. Een gemiddelde rally kan ongeveer 5-7 seconden duren, hoewel een rally soms minder dan een seconde kan duren.

hoe beter de teams spelen, hoe langer de rally meestal is. In sommige zeer gelijkmatig-matched wedstrijden, zullen de teams rally ‘ s die gaan voor 50 touches of meer in een continu spel.

hoeveel punten om een volleybalwedstrijd te winnen?

bij indoor Volleybal hebben teams 25 punten nodig om de reguliere sets te winnen in een volleybalwedstrijd. In een tie-breaker set hoeven de spelers slechts 15 punten te krijgen om de set te winnen. In beachvolleybal hebben teams 21 punten nodig in de eerste 2 sets, maar 15 punten voor de tie-breaker. In alle gevallen moet het winnende team winnen met 2.

het is nog niet voorbij!

de punten voor de beste 3-van-5 sets zijn hetzelfde als de beste 2-van-3 sets, behalve dat een team drie sets moet winnen in plaats van 2 sets om de wedstrijd te winnen. Sets 1-4 worden gespeeld tot 25 punten in de eerste vier sets. De vijfde set wordt echter slechts gespeeld tot 15 punten.

gebaseerd op het Rally Point systeem, kan een team alleen een set winnen als het wint met twee punten. Dat betekent dat totdat elk team genoeg kan scoren om met twee punten te leiden, de wedstrijd doorgaat. Competitieve games kunnen heel lang duren, vooral als er twee sterke teams bij betrokken zijn. Op 25 februari 2021 ging de tweede set van een volleybalwedstrijd tussen Brigham Young en Grand Canyon University uiteindelijk naar Grand Canyon toen ze een 45-43 voorsprong namen op BYU. De 88-puntset is nu de langste set in de geschiedenis van de NCAA, met het 86-puntsrecord in 2010. Beachvolleybal heeft een iets ander puntensysteem. In plaats van te spelen naar 25 punten, beachvolleybal spelers spelen naar 21 punten in plaats. In beachvolleybal zullen spelers de einden ruilen nadat ze 7 punten hebben gekregen in de eerste twee sets. In de derde set wisselen spelers na elke 5 punten van kant.

de punten zijn een beetje anders voor beachvolleybal.

Final Thoughts

een volleybalspel heeft meestal geen tijdsbeperking. Echter, een typisch spel gespeeld om de beste 2-van-3 sets duurt meestal tussen 60 en 90 minuten. Zoals voor de beste 3-van-5 sets, ze kunnen meestal tot 150 minuten duren.

wilt u winkelen voor onze favoriete aanbevolen player-producten? Kies het item hieronder en klik om te winkelen op Amazon.