Hvordan BESTEMMER NASCAR startoppstillingene?

MED NASCAR ved hjelp av en formel for å bestemme startoppstillinger for mye av 2021-sesongen, la oss se på hvordan denne prosessen fungerer.

Forrige sesong, som svar På kanselleringen av treninger og kvalifiseringsøkter Da NASCAR kom tilbake fra den uventede 10-ukers pause forårsaket av coronaviruspandemien, begynte sporten å sette startoppstillingene for Truck Series, Xfinity Series og Cup Series-løpene via tilfeldige trekninger.

førerne ble delt inn i forskjellige grupper, og hver gruppe hadde sin egen tilfeldige trekning. For eksempel, Cup Series gruppe som inneholdt topp 12 i eier plasseringer trakk for pole position og resten av topp 12 i lineup, med ytterligere plasseringer – baserte grupper bestemme resten av lineup.

NASCAR endte opp med å endre dette formatet i August, og flyttet i stedet til en formulert måte å bestemme hvert løps startlinje.

for 2021 er trening og kvalifisering tilbake, men bare for utvalgte løp.

FØR sesongen begynte, annonserte NASCAR planer om å bestemme startoppstillingen via faktiske kvalifiseringsøkter for bare åtte Av De 36 løpene På Cup Series-tidsplanen, og formelen som ble brukt i de siste stadiene av 2020-sesongen, ville være tilbake for de andre 28 hendelsene.

etter at tradisjonell Daytona 500-kvalifisering, med enkeltbilkvalifisering og Bluegreen Vacations-Duellene, fant sted for å åpne sesongen, HAR NASCAR nå satt to startoppstillinger basert på formelen.

så hva er egentlig denne formelen, og hvordan fungerer den?

formelen er basert på tre faktorer — teknisk fire for biler som ikke ender med samme sjåfør fra ett løp til det neste.

faktoren delt inn i to kategorier av sine egne er tidligere race finish. Dette står for 50% av formelen. Men egentlig er 50% av de 50% (25% totalt) basert på førerens finish i forrige løp, mens de andre 50% av de 50% (25% totalt) er basert på bileierens finish i forrige løp.

de to andre faktorene er rangen til hver bil i eierstatusen og rangen til hver førers raskeste runde i forrige løp. Den førstnevnte er vektet på 35%, og sistnevnte er vektet på 15%.

La førerens forrige avslutning være A, eierens forrige avslutning Være B, eierrangering være C og raskeste runderangering være D.

formelen ser slik ut, og føreren med lavest verdi sikrer pole position.

(A * .25) + (B * .25) + (C * .35) + (D * .15)

hvis det ikke er noen data, for eksempel hvis en fører ikke konkurrerte i det forrige løpet og derfor ikke har noen mål eller raskeste runde fra den hendelsen, antas en 41. plass i den kategorien, gitt det faktum at det bare kan være 40 biler i feltet.

La oss se på et eksempel.

Driver X vinner et løp med raskeste rundetid, men han sitter på 10. plass i eierstallene. Driver Y avsluttet det samme løpet på andreplass med den femte raskeste rundetid, men bilen hans fører eieren plasseringer.