Kuinka pitkä on jääkiekko-ottelu? (Kuinka monta jaksoa on olemassa)

jääkiekko on laji, jonka ajoitukset poikkeavat hieman muista lajeista. Vaikka useimmat pelit pelataan kahdella puolikkaalla, jääkiekko ei ole. joten, kuinka pitkä on jääkiekko peli? kuinka monta jääkiekkokautta on olemassa?

jääkiekko-ottelut kestävät yhteensä noin 2-3 tuntia kiekon pudottamisesta pelin loppuun, johon sisältyy lepo, tauko ja mahdollinen jatkoaika. Jääkiekon sääntöjen mukaan NHL-jääkiekko-ottelun virallinen kesto on kuitenkin 60 minuuttia, joka on (3 jaksoa * 20 minuuttia = 1 tunti).

tällä sivulla haluan puhua teille kaikesta, mitä teidän tarvitsee tietää jääkiekkokausiin liittyvistä säännöistä, ja haluan jopa käsitellä hieman historiaa.

Kuinka Monta Jääkiekkokautta On Olemassa?

sillä ei ole väliä, minkä tason jääkiekkoa pelataan, vaan normaaleja pelijaksoja on aina kolme. Jos tasapeli, lisäaika lisätään ”tiebreaker” määrittää voittaja.

NHL: n pudotuspeleissä voisi olla rajaton määrä 20 minuutin jaksoja, jos voittajaa ei pystytä määrittämään, vaikka aion puhua siitä lisää hetken päästä.

Miksi Jääkiekossa On Kolme Kautta?

sinua saattaa kiinnostaa tietää, että 1900-luvun alkuun asti jääkiekon pelitapa oli hieman erilainen.

aina vuoteen 1910 asti jääkiekko oli kaksijakoinen peli. Pelikellossa olisi vielä 60 minuuttia,mutta peli jakautuisi sen sijaan kahteen puolen tunnin puolikkaaseen.

ongelmana oli, että pidempien puoliaikojen takia jää meni täysin sekaisin ja pelaajat väsyivät. Periaatteessa pelin laatua heikennettiin, eikä se tehnyt jääkiekosta niin houkuttelevaa katsottavaa pelin loppupuolella.

sääntömiehet päättivät, että pelin jakaminen kolmeen jaksoon olisi helpompaa jäällä ja pelaajilla. Pääsyy siihen, miksi näemme nyt kolme jaksoa, on se, että jää voi tulvia kausien välillä.

tämä antaa pelaajille mahdollisuuden levätä, mutta mikä tärkeintä, se mahdollistaa jään virkistymisen, joten kun kaikki pelaajat palaavat jäälle, he voivat luistella vapaasti murehtimatta kaikkia niitä syviä naarmuja ja vastaavia jäällä!

Kuinka Pitkä On Jääkiekkokausi?

jääkiekkokausi NHL: ssä kestää 20 minuuttia. Toki käytännössä kunkin kauden aikamäärä on tätä pidempi. Pelissä tulee usein useita pysähdyksiä. Tämä tarkoittaa, että jakso voi kestää paljon kauemmin kuin 20 minuuttia.

ei ole tavatonta, että jääkiekko-ottelut kestävät yli 2,5 tuntia, kun kaikki seisokit on laskettu mukaan yhtälöön.

junioritasolla pelattavassa jääkiekossa on myös 20-minuuttisia kausia. Ero NHL: ään tulee kuitenkin olemaan valtava. Jos jäällä on seisokki, kello ei lopeta laskemista. Tämä tarkoittaa sitä, että kaudet kestävät aina tasan 20 minuuttia. Jäällä vietetty kokonaisaika on aina 1 tunti, ellei peli mene jatkoajalle.

uusimmat videomme x nähdäksesi tämän videon Ota JavaScript käyttöön ja harkitse päivittämistä aweb-selaimeen, joka tukee HTML5 video Stick & Bat Sports Voiko jääkiekkokausi olla lyhyempi kuin 20 minuuttia?

NHL: n sääntöjen mukaan jääkiekkoajat voivat olla alle 20-minuuttisia. Jos ensimmäisen tai toisen erän lopussa on yli viiden minuutin viive, niin kotijoukkue voi pyytää, että erä lopetetaan aikaisin. Jos erotuomari suostuu, niin jakso päättyy ennen kuin 20 minuuttia on kulunut.

tämä ei kuitenkaan tarkoita, että aika olisi menetetty. Kaikki yhden jakson ”menetetty” aika lisätään seuraavaan jaksoon. Esimerkiksi; jos jakso päättyi 5 minuuttia etuajassa, ja siten kesti vain 15 minuuttia, niin seuraava jakso olisi sen sijaan 25 minuuttia pitkä.

tämä ei kuitenkaan ole ainoa asia, joka tapahtuu. Tuon pitkän jakson ensimmäiset 5-minuuttiset pelataan ikään kuin edellistä kautta olisi vielä pelattu. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueet vaihtavat kaukalossa puolta vasta viiden minuutin pelin jälkeen.

se voi olla melko hämmentävää katsottavaa, joten suurin osa joukkueista ja erotuomareista yrittää välttää pitkiä aikoja, ellei se ole aivan välttämätöntä e.g. kausi oli päättyä aikaisin, koska oli vakava vamma jäällä.

Kuinka pitkä on jääkiekkokausien väliaika?

NHL on uskomattoman tarkka siitä, kuinka pitkä väliaika kunkin jakson välillä on. Useimmissa otteluissa väliaika on 15 minuuttia ja 30 sekuntia. Joukkueiden on palattava jäälle tämän väliajan loppuun mennessä, koska sen on alettava ajoissa.

jos ottelu lähetetään televisiossa, niin tämä tauko pidennetään 17 minuuttiin, jotta siihen mahtuisi televisiomainonta sekä mahdollinen televisioyhtiön tekemä pelikohtainen analyysi.

luokitellaanko jääkiekon jatkoaika jaksoksi?

Sort-of. Riippuu asiayhteydestä. Pitää muistaa, että jääkiekossa voi olla kahdenlaisia jatkoaikoja.”

sellainen ylityötyyppi, jonka näkee todennäköisimmin normaaliaikana. Jos tasapeli a päättyy kolmen jakson, ottelu on ylimääräinen 5 minuuttia lisätään. Näiden viiden minuutin aikana, peli ottaa ”kultainen maali” muodossa.

ensimmäinen noiden viiden minuutin aikana maalin tehnyt joukkue voittaa ottelun. Joukkueet usein ravistella joukkueensa olla hieman hyökkäävämpi täällä, mutta jos he tekevät, he päätyvät uhraamaan pisteen, että he saivat, kun peli oli tasan jälkeen kolme ensimmäistä jaksoa.

näiden viiden minuutin jälkeen peli menee rangaistuslaukauskilpailuun. Sitä pelataan, kunnes voittaja on julistettu. Normaalissa NHL-jääkiekossa ei tule enää kausia. Samat säännöt pätevät todennäköisesti kaikilla pelin tasoilla.

pudotuspeleissä on täysin erilainen formaatti. Jos kolmen jakson päätteeksi tulee tasapeli, lisätään peliin ylimääräinen 20 minuutin jakso. Tämäkin vaatii golden goal-formaatin. Jos kukaan ei tee maalia tuolla kahdenkymmenen minuutin jaksolla, voidaan pelata uusi kahdenkymmenen minuutin jakso.

pudotuspelien aikana pelattavien jatkoaikojen määrälle ei ole kirjaimellisesti mitään rajaa, sillä peli ei koskaan mene rangaistuslaukauskilpailuksi. Vaikka yleisesti ottaen, useimmat pelit tullaan ratkaisemaan, että ensimmäinen lisäaika.

pudotuspeleissä jäähyjä ei tule, jos joukkue haluaa lähteä täysillä hyökkäämään ja vaihtaa osan pelaajistaan ympäri. Tämä voi kuitenkin koitua heidän vahingokseen. Loppujen lopuksi, jos he ovat menossa all-out hyökkäys, he jättävät puolustuksensa haavoittuva, ja se voisi merkitä tappio pudotuspeleissä.

johtopäätös

on olemassa yllättävän paljon jääkiekon sääntöjä, jotka määräävät kausien määrää ja niiden kestoaikaa. Myös näiden sääntöjen takana on yllättävän paljon historiaa, ja ne säännöt ovat järisyttäneet peliä täysin parempaan suuntaan.

vielä mielenkiintoisempaa on se, että on vain muutamia lajeja, joissa jakson pituus pysyy samana riippumatta siitä, millä tasolla lajia pelataan.