Hvordan bestemmer NASCAR startopstillingerne?

med NASCAR ved hjælp af en formel til at bestemme startopstillinger for meget af 2021-sæsonen, lad os se på, hvordan denne proces fungerer.

sidste sæson, som svar på aflysningen af træningssessioner og kvalificerende sessioner efter NASCARs tilbagevenden fra den uventede 10-ugers pause forårsaget af coronaviruspandemien, begyndte sporten at indstille startopstillingerne til Truck Series, Kfinity Series og Cup Series løb via tilfældige lodtrækninger.

driverne blev adskilt i forskellige grupper, og hver gruppe havde sin egen tilfældige lodtrækning. For eksempel, Cup Series-gruppen, der indeholdt top 12 i ejerstillingen, trak for pole position og resten af top 12 i lineup, med yderligere placeringsbaserede grupper, der bestemmer resten af lineup.

NASCAR endte med at ændre dette format i August og flyttede i stedet til en formuleret måde at bestemme hvert løbs startopstilling på.

for 2021 er træning og kvalifikation tilbage, men kun for udvalgte løb.

før sæsonen begyndte, annoncerede NASCAR planer om at bestemme startopstillingerne via faktiske kvalifikationssessioner for kun otte af de 36 løb på Cup Series-tidsplanen, og formlen, der blev brugt i de sidste faser af 2020-sæsonen, ville være tilbage til de andre 28 begivenheder.

efter traditionel Daytona 500-kvalifikation med single-car-kvalifikation og Bluegreen Vacations-duellerne fandt sted for at åbne sæsonen, NASCAR har nu sat to startopstillinger baseret på formlen.

så hvad præcist er denne formel, og hvordan virker det?

formlen er baseret på tre faktorer — teknisk fire for biler, der ikke ender med den samme driver fra et løb til det næste.

faktoren opdelt i to kategorier af sig selv er tidligere race finish. Dette tegner sig for 50% af formlen. Men virkelig er 50% af de 50% (25% samlet) baseret på førerens finish i det foregående løb, mens de andre 50% af de 50% (25% samlet) er baseret på bilejerens finish i det foregående løb.

de to andre faktorer er rangeringen af hver bil i ejerplaceringen og rangeringen af hver førers hurtigste omgang i det foregående løb. Førstnævnte vægtes med 35%, og sidstnævnte vægtes med 15%.

lad førerens tidligere finish være A, ejerens tidligere finish være B, ejerens placering rang være C og hurtigste omgangsrangering være D.

formlen ser ud som følger, og føreren med den laveste værdi sikrer pole position.

(A * .25) + (B * .25) + (C * .35) + (D*.15)

hvis der ikke er nogen data, såsom hvis en chauffør ikke konkurrerede i det forrige løb og derfor ikke har nogen finish eller hurtigste omgang fra den begivenhed, antages en 41.plads i denne kategori, i betragtning af at der kun kan være 40 biler i marken.

lad os se på et eksempel.

kører vinder et løb med den hurtigste omgangstid, men han sidder på 10.pladsen i ejerplaceringen. Driver Y sluttede det samme løb på andenpladsen med den femte hurtigste omgangstid, men hans bil fører ejerens stilling.